Belföld

Ezért nem ment fel Márki-Zay Péter a színpadra a tüntetésen

A hódmezővásárhelyi polgármester a 24.hu-nak azt mondta: a szombati tüntetésen kompromisszumos megoldás született, levelével és jelenlétével üzent az országnak, hogy egyetért a rendezvény céljával, azzal pedig, hogy nem maga mondta el beszédét a színpadon, a hódmezővásárhelyieknek üzent, első a város.

A szombat esti Kossuth téri tüntetésen elhangzó beszédek között ott volt, Márki-Zay Péter  szövege is. Ám meglepetésre a hódmezővásárhelyi polgármester nem maga lépett színpadra, inkább levelet küldött,  amelyet aztán felolvastak a pódiumon.

A megoldás furcsaságát fokozta, hogy munkatársunk a tömegben, “Azért a víz az úr!” feliratú transzparens alatt felfedezte a politikust. Megkérdeztük Márki-Zayt, mi az oka annak, hogy bár ott állt a tömegben, nem állt föl a színpadra.

A polgármester azt mondta, kompromisszumos megoldás született. Segíteni akart a rendezvény fiatal, lelkes szervezőinek, üzenni akart a rendezvény résztvevőinek, ezért vállalta, hogy ír beszédet, ugyanakkor azért nem szerette volna maga elmondani azt, mert a hódmezővásárhelyieknek meg azt szerette volna megüzenni: első a város.

Erről közzé is tett egy bejegyzést Facebook-oldalán:

BÉKE és SZERETETKereszténységből is példát mutat ateista barátom alábbi összefoglalója a tegnapi tüntetésről. Bár a…

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2018. április 15.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik